Skip to content

ChatGPT voor leerkrachten: zo maak je van ChatGPT je beste assistent

Doelgroep: Leerkrachten  

In deze workshop leer je om ChatGTP in te zetten als middel om jou in je vele taken als leerkracht te ondersteunen. Elke deelnemer heeft een laptop met internetverbinding nodig.

Als leerkracht heb je tientallen bordjes hoog te houden. Lessen voorbereiden, taken bedenken, toetsen verbeteren, actualiteit verwerken in je lespakketten… en daarbovenop wil je erop toezien dat je leerlingen zich goed voelen.

Een leerkracht zou voor minder een assistent willen.

Goed nieuws: die is er. ChatGPT is nog niet zo lang in ons midden, maar toont zich nu al een prima rechterhand. Om je nieuwe assistent zo goed mogelijk in te zetten, is het belangrijk dat je de juiste vragen leert stellen. De kwaliteit van de chatbot is immers afhankelijk van de commando’s die jij geeft. Prompting, heet dat in de wereld van artificiële intelligentie.

In deze workshop van docent en expert mediawijsheid Tom Termote leer je alles over kwalitatieve prompts. Hoe bouw je een vraag aan ChatGPT op? Welke elementen moeten in je opdracht komen? Hoe uitgebreid moet je commando zijn? Tom geeft je tips waar je tijdens je lesvoorbereiding meteen mee aan de slag kunt. En dat doet hij uiteraard op zijn eigen manier, met een knipoog en een flinke dosis humor.

Opstellen nalezen, taken bedenken en zelfs het gesprek over AI aangaan met je leerlingen: met een assistent als ChatGPT doe je het binnenkort allemaal.

Doelpubliek

  • Leerkrachten

Doelstellingen

  • Leer met ChatGPT vragen genereren, discussies stimuleren en complexe onderwerpen op een begrijpelijke manier uitleggen.
  • Ontdek stappenplannen om ChatGPT het voorbereidende werk voor jou te laten doen, ongeacht of je lesgeeft in talen, wetenschappen of zelfs lichamelijke opvoeding.
  • Krijg praktische tips en trucs om je leerlingen te leren hoe ze ChatGPT kunnen gebruiken om hun begrip van de leerstof te verbeteren.

Voorkennis

  • Geen voorkennis vereist

Contacteer Tom Termote

ChatGPT voor leerkrachten: zo maak je van ChatGPT je beste assistent