Skip to content

Domeinen

We hebben voor jou een aanbod voor levenslang leren in zes domeinen:

  • Management & economie
  • Zorgprofessionals
  • Recht
  • Welzijn
  • Onderwijsprofessionals
  • Biologie & technologie

Een domein bundelt inhoudelijk de thema's van een bepaald werkveld. Zo heeft Zorgprofessionals thema's als Logopedie & audiologie, Verpleeg & vroedkunde of EHBO & eerstelijnszorg.

Management & economie

Sinds 1985 organiseren we managementopleidingen. De coördinatoren stellenprogramma's op met een team van experts uit het bedrijfsleven. Zij selecteren de docenten en houden het opleidingsaanbod up to date. Met maar liefst 200 docenten uit het werkveld verzamelen we een brede waaier aan best practices, ervaring en kennis.

Onze docenten zijn professionals uit het bedrijfsleven die je de bouwstenen aanreiken voor een succesvolle carrière. Ze delen niet alleen hun kennis, maar leren je ook de praktijk van binnenuit kennen. Zo helpen zij bij het verder ontplooien van je vaardigheden en het uitbreiden van je netwerk.

Ontdek de opleidingen Management & economie

pexels-fauxels-3182801.jpg

Zorgprofessionals

We bieden een brede waaier aan gespecialiseerde vormingen binnen de verschillende sectoren van de verpleeg- en vroedkunde en de paramedische beroepen. Dit doen we steeds in nauwe samenwerking met experten uit het werkveld. We spelen in op actuele tendensen en noden waardoor het opleidingsaanbod up-to-date is. 

Ontdek het aanbod voor zorgprofessionals

Health_Care_School_012.jpg

Recht

Als professional in de juridische sector is het volgen van navormingen essentieel om op de hoogte te blijven van nieuwe wetten, regelgeving en juridische ontwikkelingen. Dit stelt je in staat om je kennis en vaardigheden bij te werken. 

Specialiseer je in specifieke rechtsgebieden, zoals vennootschapsrecht. Onze docenten zijn juristen uit het werkveld. De meesten zijn advocaat of notaris.

Het volgen van navormingen in het domein van recht biedt je nieuwe carrièremogelijkheden, zoals het overstappen naar een ander rechtsgebied, het starten van een eigen praktijk of het doceren van juridische vakken.

Ontdek de opleidingen Recht

ManagementRecht6.jpg

Welzijn

De opleidingen in het welzijnsdomein omvatten een breed scala aan programma's die gericht zijn op het verbeteren van het welzijn en de gezondheid van individuen, gemeenschappen en samenlevingen als geheel.

Of je nu een navorming zoekt om je hulpverlening aan jongeren of gezinnen te versterken, je professioneel wil bijscholen in bemiddeling of kwetsbare groepen beter wil leren begeleiden, ons aanbod is heel divers.

Ontdek de opleidingen Welzijn

Welzijn3.jpg

Onderwijsprofessionals

Voor leerkrachten en andere onderwijsprofessionals hebben we individuele en teamgerichte bijscholingen, al dan niet in samenwerking met Eekhout Academy.

Een groot aantal van onze nascholingen voor het onderwijs vloeien rechtstreeks door vanuit ons onderzoek.

Zowel voor starters als voor wie al heel wat schooljaren op de teller heeft staan, of het nu in het basis- of secundair onderwijs is. 

Ontdek het aanbod voor onderwijsprofessionals

pexels-yan-krukau-8199166.jpg

Biologie & technologie

Onze aanbod dat voortvloeit uit biotechnologie gaat over planten, voeding of dieren. Vaak betreft het een zeer nauwe samenwerking met onze onderzoekers en stakeholders uit andere sectoren zoals de gezondheidszorg of de industrie.

Het ruime aanbod technische bijscholingen varieert van koeltechnicus tot luchtvaartmanagement, en van een korte webinar tot een postgraduaat. Ze zijn praktijkgericht en vrijwel altijd bedoeld om een certificaat te behalen of vernieuwen. Onze docenten zijn experts die ervaring opdeden op de werkvloer, zodat ze jou de kneepjes van het vak tot in detail kunnen bijbrengen.
Veel van onze opleidingen hebben meerdere lessenreeksen per jaar. Hou dus zeker de updates in de gaten. 

Ontdek de opleidingen Biologie & technologie

JokeMonteny3.jpg