DIGISTEM op school
Doelgroep: Leerkrachten lager onderwijs (2e en 3e graad)
Hoe geef je effectieve STEM-lessen vorm? Hoe zet je jouw leerlingen aan om gefocust aan de slag te gaan met kennis en vaardigheden binnen wetenschappen, techniek en wiskunde? Hoe zorg je hierbij voor zinvolle evaluatie? En hoe kan je als leerkracht ondersteund worden om de verschillende groepjes van leerlingen te begeleiden?
In deze workshop ga je op zoek naar antwoorden op deze vragen. Je maakt via hands-on praktijkvoorbeelden (die uitgetest werden in de praktijk van het werkveld) kennis met inzichten en digitale tools die je als leerkracht kan toepassen om je STEM-lessen sterker te maken met aandacht voor evaluatie en differentiatie. Via een evidence-informed kijkkader ga je aan de slag om de meerwaarde van educatieve technologie voor STEM-lessen af te toetsen en in te zetten.
Ondersteund via een presentatie met theoretische inzichten en authentieke klassituaties worden stapsgewijs inzichten en tools geïntroduceerd. Deelnemers gaan via hands-on praktijkvoorbeelden en een evidence-informed kijkkader zelf na hoe digitale tools, zoals een green screen, leerpad, sprekende muur, portfolio, ... STEM-lessen kunnen versterken.
DIGISTEM op school
Sterkere STEM-lessen via digitale ondersteuning voor differentiatie en evaluatie
Doelpubliek
- Leerkrachten lager onderwijs (2e en 3e graad)
Doelstellingen
- Leerkrachten krijgen hands-on ervaring met inzichten en tools die ze direct in hun STEM-lessen kunnen toepassen.
- Leerkrachten leren hoe ze educatieve technologie kunnen integreren om STEM-lessen effectiever te maken.
Voorkennis
- Geen voorkennis vereist
Docent
- Stephanie Vervaet
Inschrijven kan via Eekhout Academy
