Skip to content

Ik ben een puber en ik ga online!

Doelgroep: Jongeren in de eerste graad secundair onderwijs, hun leerkrachten en andere onderwijsprofessionals

Lezing op maat van jongeren met een schets van een breed en realistisch beeld van het huidige internetlandschap om hen de voor- en nadelen van het internet te tonen.

Tieners uit het eerste en tweede middelbaar hebben net hun eerste smartphone en verkennen voor het eerst zonder beperkingen het internet. Een nieuwe wereld van influencers, algoritmes en online vrienden gaat open voor die 12- tot 14-jarigen.

Pubers zijn vatbaar voor wat anderen van hen denken en invloeden van buitenaf. Ook de telefoon in hun zakken heeft een grote invloed op hun sociale positie en hun eigenwaarde. Het is belangrijk om hen te leren wat de go’s en no-go’s van sociale media en andere apps zijn, wat er met hun gegevens gebeurt en wat de grenzen zijn.

Tom Termote, docent cybersecurity (elektronica-ICT),  neemt je 2 uren mee op reis in de wondere wereld van het internet. Met een knipoog en de nodige humor gaat hij met zijn publiek in gesprek over wat hen dagelijks bezighoudt: van profilering over studeren tot cyberpesten.

Ik ben een puber en ik ga online!

Doelpubliek

  • Jongeren in de eerste graad secundair onderwijs
  • Leerkrachten en andere onderwijsprofessionals

Doelstellingen

  • Vergroot de online alertheid van je leerlingen.
  • Ga in gesprek over de impact van smartphones op het leven van jongeren.
  • Beleef een boeiende klasactiviteit met je leerlingen.

Voorkennis

  • Geen voorkennis vereist

Contacteer Tom Termote

Ik ben een puber en ik ga online!