Skip to content

Leven, opgroeien en opvoeden in digitale tijden

Doelgroep: Iedereen die jongeren ondersteunt, van (groot)ouders over leerkrachten tot opvoeders.

Lezing om je wegwijs te maken in het huidige internet landschap voor jongeren en hoe je als volwassene in je relatie tot de jongeren hiermee kan omgaan.

‘Mijn kind wordt online gepest’. ‘Mijn dochter wordt afgeperst met naaktbeelden’. ‘De schoolresultaten van mijn leerlingen leiden onder hun smartphonegebruik’. Het is maar een greep uit de bezorgdheden waar ouders, docenten en directeurs Tom Termote, docent cybersecurity (elektronica-ICT), mee aanspreken.

De online wereld is verweven met het echte leven, zeker in het geval van onze kinderen. Maar hoe ga je daarmee om? Het gaat immers razend snel: je hebt nog maar net geleerd wat TikTok precies is en daar is BeReal al. Opvoeders zijn nauwelijks op de hoogte van de online leefwereld waarin jongeren opgroeien. Dat maakt het extra moeilijk om de jongeren te waarschuwen voor de gevaren, zeker als ze volop puberen.

In deze lezing (2 uur) gidst Tom je door het landschap van gamers, influencers, sociale media en algoritmes. Welke invloed hebben apps op onze jongeren? Hoe ga je het gesprek aan over problematisch gamegedrag? Hoe bescherm je je kind tegen de gevaren van het internet? Wat met privacy? Tom vertelt uit zijn eigen ervaringen als millennial, vader en docent. In zijn informatieve lezing, met een stevige portie humor, reikt hij praktische tips aan voor elke volwassene die jongeren opvoedt.

Doelpubliek

  • Leerkrachten
  • Opvoeders
  • (Groot)ouders
  • Iedereen die jongeren ondersteunt

Doelstellingen

  • Blijf up-to-date in het snel veranderende internet landschap dat jongeren aanspreekt.
  • Leer jongeren ondersteunen in hun wereld die zich gedeeltelijk online afspeelt.
  • Beleef een boeiende avond met behalve tal van tips een stevige portie humor. 

Voorkennis

  • Geen voorkennis vereist

Contacteer Tom Termote

Leven, opgroeien en opvoeden in digitale tijden