Skip to content

Basisopleiding conventioneel draaien

Hands-on kennismaking met conventionele draaibanken. Leer hoe je uitwendig, inwendig en passingen kan draaien.

  • Doorniksesteenweg 145, Kortrijk
  • credits
  • 10u 30 min
  • 6 zitpl.

600 EUR(Vrij van BTW)


Maak kennis met conventionele draaibanken. In deze hands-on opleiding aan de machine leer je hoe je uitwendig, inwendig en passingen kan draaien.
Iedere onderhoudsafdeling beschikt over een conventionele draaibank. Een draaibank is een machine die niet zonder opleiding kan gebruikt worden. Draaistukken vervaardigen of kleine aanpassingen aan stukken maken  betekent een enorme meerwaarde voor het bedrijf. Iedere deelnemer staat individueel aan een draaibank.

  • Onderhoudstechniekers
  • Ontwerpers of tekenaars die inzicht willen krijgen in het maken van onderdelen
  • Medewerkers die willen leren werken op een draaibank
  • Maak kennis met conventionele draaibanktechnieken.
  • Leer uitwendig, inwendig en passingen draaien.

Basiskennis technisch tekenen.

Breng je veiligheidsschoenen en veiligheidsbril mee.

Les 1: DRAAIEN UITWENDIG: vlakdraaien, langsdraaien, trap uitwerken, centerboren, boren tot op diepte, op lengte draaien, afschuinen.

Les 2: DRAAIEN INWENDIG: vlakdraaien, langsdraaien, centerboren, inwendig draaien, afschuinen, circlipsgleuf draaien. 

Les 3: DRAAIEN UITWENDIG PASSING: nauwkeurige uitwendige passingen draaien, montage van een lager, meten met een schroefmaat.

Basisopleiding conventioneel draaien - les 1 draaien uitwendig

Basisopleiding conventioneel draaien - les 2 draaien inwendig

Basisopleiding conventioneel draaien - les 3 draaien uitwendig passing

Waarom kiezen voor een opleiding ‘Basisopleiding conventioneel draaien’ bij VIVES Continue

Kleine lesgroep

We laten bewust slechts een beperkt aantal cursisten toe. Dit om een goede interactie tussen de docent en de cursisten te garanderen. Het uitwisselen van ervaringen en best practices onderling zorgt voor een grote meerwaarde.

Docenten uit bedrijfsleven

Onze docenten zijn professionals uit het bedrijfsleven die je de bouwstenen aanreiken voor een succesvolle carrière. Ze delen niet alleen hun kennis, maar leren je ook de praktijk van binnenuit kennen. Zo helpen zij bij het verder ontplooien van je vaardigheden en het uitbreiden van je netwerk.

Hands-on

Deze opleiding is nog meer praktijk gericht. Je oefent de competenties tijdens de sessies. Je gaat dus actief aan de slag.

Het succesverhaal van Simon Spruytte

“Hands-on oefeningen en voldoende theoretische kennis”

Als landmeter maak ik regelmatig gebruik van drones om moeilijk bereikbare plaatsen op te meten. Dankzij het postgraduaat Unmanned Aircraft Systems ben ik mee met de nieuwste trends en technologie. De lessen worden gevarieerd aangepakt. We kregen zowel hands on oefeningen als voldoende theoretische kennis.

18.png

Meer keuze?
Bezoek Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en webshops, en langere trajecten als postgraduaten. Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden. Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.

Ontdek Continue.be