Skip to content

Postgraduaat financieel management

Leer de nieuwste concepten en ontwikkelingen op vlak van financieel management.

 • Xaverianenstraat 4, Brugge
 • 28 credits
 • 117u

2.850 EUR(Vrij van BTW)

(Modulair inschrijven mogelijk)


Je hebt als leidinggevende inzicht nodig in de financiële besluitvorming van je bedrijf. Het nemen van doordachte financiële beslissingen vereist bovendien een brede kennis van het bedrijfskader.

In het postgraduaat Financieel management vertrek je vanuit dit brede kader en belichten we belangrijke aspecten zoals de bedrijfsstrategie, investeringsanalyse en waardebepaling, verschillende accountancy topics en veel meer.

De opleiding behandelt op een diepgaande wijze alle facetten van corporate finance, zoals investeringsanalyse, bedrijfsfinanciering, waardebepaling en financiële analyse. We besteden hierbij aandacht aan de meest recente evoluties in de financiële besluitvorming. Ook inzichten in de boekhoudkundige en fiscale aspecten zijn noodzakelijk voor een optimale financiële bedrijfsvoering. Tenslotte besteden we extra aandacht aan de effecten van globalisering en internationalisering in vele bedrijfssectoren en aan riskmanagement bij internationale operaties.

Onze gastdocenten uit het bedrijfsleven en de academische wereld delen hun ervaringen en behandelen nieuwe evoluties in het domein van financieel management.

 • Verantwoordelijken en medewerkers van een financiële afdeling, die hun knowhow wensen te actualiseren
 • Financiële analisten, financial controllers, accountants, boekhouders, auditors, finance consultants, corporate finance experts of een vergelijkbare functie
 • Medewerkers van een financiële afdeling die willen doorgroeien, bv. tot een CFO-functie
 • Behaal een postgraduaat Financieel management.
 • Verwerf diepgaande kennis en begrip van geavanceerde financiële concepten, methoden en instrumenten.
 • Leer financiële prestaties van een organisatie te beoordelen.
 • Ontwikkel vaardigheden op het gebied van strategisch financieel management, waaronder financiële planning, risicobeheer en kapitaalstructuur.
 • Verwerf inzicht in het volledige interne auditproces en de controlestructuren.

Je hebt een financiële basiskennis.

De lessen vinden plaats op donderdag van 18u tot 21u15 en zaterdag van 9u tot 12u15 (niet in schoolvakanties). Klik op de knop 'Bekijk uurrooster' om het volledige uurrooster te zien.

Er is een pauzehoek met frisdrank en koffie ter beschikking op de campus. Je kan op donderdagavond ook een broodje krijgen (inbegrepen).

De lessen kunnen hybride (zowel online via MS Teams als op campus) gevolgd worden, tenzij anders vermeld in het uurrooster. We rekenen op voldoende aanwezigheid op campus, opdat het lesgebeuren voldoende interactief blijft. We verwachten daarom dat elke cursist minimum de helft van de lessen op campus volgt. Er worden geen lesopnames voorzien.

We verwelkomen je uiteraard graag op een infodag voor meer informatie! (data zie deze link)

Management controlesystemen

Filip Van Pottelbergh, Dirk Van Lindt

5 credits

Financiële analyse

Marleen Mannekens

3 credits

Bedrijfsfinanciering en rendementsbeheer

Dirk Peeters, Serge Pattyn, Yves Ceelen

4 credits

Investeringsanalyse en waardebepaling

Hilde Decan, Luc Keuleneer

4 credits

Accountancy topics

Carl Rombaut

3 credits

Business Intelligence voor Financials

Kelly Decroock, Filip De Fraye

3 credits

Internationaal financieel management

Luc Keuleneer, Dirk Van Lindt

6 credits

Waarom kiezen voor een opleiding ‘Postgraduaat financieel management’ bij VIVES Continue

Kleine lesgroep

We laten bewust slechts een beperkt aantal cursisten toe. Dit om een goede interactie tussen de docent en de cursisten te garanderen. Het uitwisselen van ervaringen en best practices onderling zorgt voor een grote meerwaarde.

Docenten uit bedrijfsleven

Onze docenten zijn professionals uit het bedrijfsleven die je de bouwstenen aanreiken voor een succesvolle carrière. Ze delen niet alleen hun kennis, maar leren je ook de praktijk van binnenuit kennen. Zo helpen zij bij het verder ontplooien van je vaardigheden en het uitbreiden van je netwerk.

Combineerbaar met voltijds werk

De lessen zijn 's avonds of op zaterdagochtend. Of (deels) online. We maken de combinatie studeren en werk voor jou mogelijk. Ons team staat garant voor een uitstekende service, flexibiliteit en persoonlijke aanpak.

Verdiepend

Via deze opleiding verdiep je je in een specialisatie binnen je vakdomein. Komt tegemoet aan wie als specialist actueel wil blijven of zich nog dieper wil bekwamen.

Meer keuze?
Bezoek Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en webshops, en langere trajecten als postgraduaten. Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden. Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.

Ontdek Continue.be