"Het postgraduaat is ondertussen afgerond en ik vertrok naar het werkveld met een flinke bagage aan kennis en expertise die ik kan delen. Het bijstaan in teamvergaderingen, gerichte dossierstudie kunnen toepassen waarbij het me mogelijk maakt om advies op maat te kunnen brengen naar de behandelende artsen en teamleden. Het verwerven van kennis binnen de forensische sociale kaart zorgt ervoor dat we gerichter kunnen afstemmen op de zorgen en noden van de forensische hulpvrager. Dit allemaal vergroot de slaagkansen voor het traject, de begeleiding en ondersteuning, het toekomstperspectief, zowel voor de forensische hulpvrager zelf als voor hun netwerk.
Plezier beleven binnen het werkveld waarin ik me wou verdiepen, me inleven in de forensische zorgvrager waarbij ik me gericht wou afstemmen, ondersteunen van teamleden in heel diverse taken,… ik kan alles afvinken. Opleiding combineren met werk en gezin was voor mij doenbaar. Niet altijd evident maar haalbaar met een goede organisatie. De begeleiding binnen de opleiding naar uitwerken van opdrachten, werkveldbezoek, presentatie voor de jury en zoveel meer, waren op maat uitgewerkt. De uitdaging om kritische bedenkingen en je eigen visie of ervaring te durven weergeven, deed me groeien in dit proces.
Een aangename groep met collega studenten die in heel diverse sectoren tewerkgesteld zijn, vullen mijn rugzak aan kennis en netwerken. Ik ben blij dat ik de kans kreeg van mijn werkgever en team om de opleiding te volgen bij VIVES, gesteund door mijn gezin en dat ik collega-studenten leerde kennen. Voor mij heeft het postgraduaat Forensische daderbegeleiding heel wat deuren geopend die zowel de patiënt als het team ten goede zullen komen.”