Maaltijden in grootkeukens
Workshop over maaltijdkwaliteit. Leer maaltijden in de grootkeuken voedzaam bereiden en smaakvol serveren.
- Wilgenstraat 32, Roeselare
- 8u
- 25 plaatsen
250 EUR(Vrij van BTW)
Praktijkgerichte training: De kunst om smaak en nutriënten maximaal te behouden in maaltijden en maaltijdcomponenten. Ontdek de culinaire geheimen achter de perfecte maaltijd! Leer over de invloed van bereidings-, regeneratie- en warmhoudprocessen op de algehele maaltijdkwaliteit en maaltijdcomponenten. Bereid maaltijden in de grootkeuk voedzaam en serveer ze smaakvol.
Tijdens deze culinaire workshop leer je hoe de verschillende processtappen in een grootkeuken een onmiskenbare impact hebben op smaak, uitzicht, textuur en behoud van voedingsstoffen en leer je ook de praktische handvaten, dewelke je zelf kan implementeren in je functie.
Schrijf je nu in en ontdek de kunst om de smaak en de gezonde componenten, zoals vitamines, beter te behouden in jullie culinaire creaties.
Finaal is het de bedoeling dat je in staat bent om de praktische handvaten mee te nemen naar jouw eigen productieomgeving en deze daar te implementeren, zodoende te werken naar een optimale kwaliteit van maaltijdcomponenten en maaltijden in je grootkeuken.
Programma
Centraal in deze opleiding staat het praktisch uitvoeren van verschillende technieken van steamen, warmhouden, koelen, gevolgd door kwalitatieve en sensorische testen.
Onderstaande topics zullen uitvoerig worden getest en vervolgens geanalyseerd. De resultaten zullen ook op een wetenschappelijke manier worden gestaafd en uitgelegd.
Topics:
- Steamtijden
- Sealen, warmtehoudbox en warm houden
- Snelkoeling en het gebruik van koelcel
- Visuele en analytische testen, zoals akoestische metingen, textuurbepaling,… van de maaltijdcomponenten op de kwaliteit en het behoud van nutriënten van maaltijdcomponenten en maaltijden.
- Sensorische testen leren uitvoeren en beoordelen
- Professionals in de voedingsindustrie die maaltijdcomponenten en gehele maaltijden produceren
- Grootkeukenindustrie
- Cateraars
- Produceren van apparatuur die gebruikt worden bij productie en regeneratie van maaltijdcomponenten en maaltijden
- Maak kennis met ‘good practices’ voor de bereiding en de regeneratie van maaltijdcomponenten en maaltijden.
- Leer hoe deze ’good practices’ een invloed hebben op de kwaliteit en het nutriëntenbehoud van maaltijdcomponenten en maaltijden.
- Leer deze ‘good practices’ op een praktische manier te implementeren in jouw productieafdeling.
- Leer over smaaktestmethoden en hoe je de sensorische eigenschappen van maaltijdcomponenten en maaltijden kan beoordelen.
Voorkennis bij het bereiden van maaltijdcomponenten en maaltijden is een pluspunt maar geen vereiste. Mensen met gezonde interesse in voeding en in het bijzonder in maaltijden, kunnen deze opleiding evenzeer volgen.
De opleiding vindt plaats in het Food Innovation Park, Oostnieuwkerksesteenweg 113, 8800 Roeselare.
Over de middag voorzien we een gezonde lunch.
Voor administratieve vragen (inschrijving - facturatie) kan je terecht bij
Justien Corteville - 051 23 23 30
justien.corteville@vives.be
Studiedag maaltijden in grootkeukens
Waarom kiezen voor een opleiding ‘Maaltijden in grootkeukens’ bij VIVES Continue
Kleine lesgroep
We laten bewust slechts een beperkt aantal cursisten toe. Dit om een goede interactie tussen de docent en de cursisten te garanderen. Het uitwisselen van ervaringen en best practices onderling zorgt voor een grote meerwaarde.
Locatie
Deze opleiding volg je (deels) op één of meer bijzondere locaties gelinkt aan het werkveld.
Hands-on
Deze opleiding is nog meer praktijk gericht. Je oefent de competenties tijdens de sessies. Je gaat dus actief aan de slag.