Skip to content

Neonatale Life Support

Reanimeren van baby's bij en direct na de geboortemet nadruk op het doorslaggevende belang van luchtwegbeheer en longinflatie.

  • Doorniksesteenweg 145, Kortrijk
  • credits
  • 4u

110 EUR(Vrij van BTW)

  • Doorniksesteenweg 145, Kortrijk
  • credits
  • 4u

110 EUR(Vrij van BTW)


De NLS opleiding is ontwikkeld om praktische instructie te geven bij het reanimeren van baby's bij en direct na de geboorte. Het is ontworpen voor alle gezondheidswerkers, ongeacht hun discipline of status, die kunnen worden opgeroepen om een pasgeboren baby te reanimeren.

We doorlopen hierbij de fysiologische processen die aan de grondslag liggen van een apneu, bradycardie en een slechte conditie bij de geboorte na een hypoxisch letsel.

De opleiding focust op een gestandaardiseerde benadering van de reanimatie van baby's die hulp nodig hebben bij de geboorte met nadruk op het doorslaggevende belang van luchtwegbeheer en longinflatie, en de beperkte rol voor borstcompressies en medicijnen.

Technieken zoals directe laryngoscopische inspectie van de orofarynx, aspiratie, orofaryngeale hulpmiddelen, ballon masker ventilatie, gebruik neopuff, borstcompressies, navelkatheter,… worden geoefend op basis van constructieve feedback met extra aandacht voor communicatie en teamwerk.

Met deze specifieke opleiding waarin zowel theorie als praktijk aan bod komen ligt de focus op zowel het inhospitaal- als prehospitaalgebeuren. Hiermee willen we je als hulpverlener een goede basis aan competenties meegeven zodat je op correcte wijze pasgeborenen kan benaderen en gericht stabiliseren.

De opleiding sluit zeer nauw aan bij de praktijk. Hiervoor wordt intensief samengewerkt met experten uit het werkveld. Door het simuleren van waarheidsgetrouwe gebeurtenissen uit het werkveld krijg je de mogelijkheid om in een veilige context te oefenen.

Door het interactieve karakter van deze vorming worden maximum 18 deelnemers toegelaten.

 

De opleiding richt zich op alle hulpverleners die in aanraking komen met pasgeborenen:

  • Vroedvrouwen tewerkgesteld op verlos- en of materniteit of die vanuit de eerste lijn betrokken zijn bij bevallingen, spoed/IZ verpleegkundigen, MUG verpleegkundigen,
  • Artsen en artsen in opleiding,

Indien je niet voldoet aan bovenstaande voorwaarden kan mits een positief intake gesprek toch een plaats worden voorzien.

Leer baby's bij en direct na de geboorte reanimeren.

Je kennis, ervaring en competenties als vroedvrouw of arts volstaan.

Verwelkoming en inleiding

NLS fysiologische processen

NLS algoritme ERC Guidelines 2021

Workshop luchtweg

Pauze

Workshop resuscitatie en toegangsweg

DEMO

Scenariotraining 1

Scenariotraining 2

Scenariotraining 3

Scenariotraining 4

Afsluit van de cursus

Verwelkoming en inleiding

NLS fysiologische processen

NLS algoritme ERC Guidelines 2021

Workshop luchtweg

Workshop resuscitatie en toegangsweg

DEMO

Scenariotraining 1

Scenariotraining 2

Scenariotraining 3

Scenariotraining 4

Afsluit van de cursus

Waarom kiezen voor een opleiding ‘Neonatale Life Support’ bij VIVES Continue

Kleine lesgroep

We laten bewust slechts een beperkt aantal cursisten toe. Dit om een goede interactie tussen de docent en de cursisten te garanderen. Het uitwisselen van ervaringen en best practices onderling zorgt voor een grote meerwaarde.

Docenten uit de zorg

Alle docenten zijn artsen, verpleegkundigen of mensen met een professionele activiteit in dit werkveld. Zij zijn verbonden aan zorginstellingen, expertisecentra of beroepsverenigingen. Als gastspreker hebben al deze professionals een reële ervaring in het verstrekken van onderwijs aan volwassenen.

Hands-on

Deze opleiding is nog meer praktijk gericht. Je oefent de competenties tijdens de sessies. Je gaat dus actief aan de slag.

Het succesverhaal van Liesbeth Clyncke, verpleegkundige

“Het postgraduaat heeft me in mijn kracht geplaatst. ”

Mijn persoonlijke ervaringen werden aangevuld met interessante inhouden tijdens de opleiding. Zo kon ik nadien mijn eigen praktijk starten. De sessies met de experten waren heel interessant. Het was een voorrecht om hieraan deel te nemen.

Lees meer

LiesbethClyncke3.jpg

Meer keuze?
Bezoek Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en webshops, en langere trajecten als postgraduaten. Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden. Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.

Ontdek Continue.be