Skip to content

Oncologische wondzorg

Oncologische ulcus versus wonden en de reacties van de huid op oncologische behandelingen. (Na)zorg voor de huid van patiënten met kanker.

  • Wilgenstraat 32, Roeselare
  • credits
  • 7u

100 EUR(Vrij van BTW)


Tijdens deze studiedag gaan we dieper in op de oncologische ulcus versus wonden en de reacties van de huid op oncologische behandelingen. Daarnaast gaan we dieper in op de (na)zorg voor de huid bij oncologische behandelingen.

Wanneer de patiënt in een palliatieve setting is beland, kunnen palliatieve patiënten uitgebreide wonden hebben die in de meeste gevallen niet meer genezen. De wonden kunnen het gevolg zijn van tumoren, bestralingswonden of doorligwonden. Soms hebben palliatieve patiënten ook een combinatie van wonden. Het accent ligt niet langer op het behandelen met het uitzicht op genezing, maar op het beperken van het ongemak of het bieden van comfort. Op deze dag leer je welke verbanden en hulpmiddelen er bestaan om problemen zoals excessief wondvocht, geur, pijn, bloeden, uitbreiden van de wonde en frequente verbandwissels zo goed mogelijk aan te pakken.

Naast kennisoverdracht gaan we uitgebreid in op praktijkvoorbeelden aan de hand van casusmateriaal.

Verpleegkundigen in ziekenhuizen, residentiële settings of in de thuiszorg met een bijzondere interesse in oncologische wondzorg.

Leer wonden verzorgen die gerelateerd zijn aan de oncologiche problematiek.

Voorkennis van wondzorg is vereist.

Oncologische wondzorg

Waarom kiezen voor een opleiding ‘Oncologische wondzorg’ bij VIVES Continue

Docenten uit de zorg

Alle docenten zijn artsen, verpleegkundigen of mensen met een professionele activiteit in dit werkveld. Zij zijn verbonden aan zorginstellingen, expertisecentra of beroepsverenigingen. Als gastspreker hebben al deze professionals een reële ervaring in het verstrekken van onderwijs aan volwassenen.

Verdiepend

Via deze opleiding verdiep je je in een specialisatie binnen je vakdomein. Komt tegemoet aan wie als specialist actueel wil blijven of zich nog dieper wil bekwamen.

Het succesverhaal van Liesbeth Clyncke, verpleegkundige

“Het postgraduaat heeft me in mijn kracht geplaatst. ”

Mijn persoonlijke ervaringen werden aangevuld met interessante inhouden tijdens de opleiding. Zo kon ik nadien mijn eigen praktijk starten. De sessies met de experten waren heel interessant. Het was een voorrecht om hieraan deel te nemen.

Lees meer

LiesbethClyncke3.jpg

Meer keuze?
Bezoek Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en webshops, en langere trajecten als postgraduaten. Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden. Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.

Ontdek Continue.be