Skip to content

Postgraduaat sociale wetgeving & payroll

Opleiding over sociale wetgeving en het verwerken van loonadministratie, door en voor HR-professionals.

  • Xaverianenstraat 4, Brugge
  • 28 credits
  • 111u

2.650 EUR(Vrij van BTW)

(Modulair inschrijven mogelijk)


Deze opleiding biedt jou een diepgaande verkenning van de complexe wereld van sociale wetgeving en payroll-beheer. Je start met alle ins and outs van het individueel arbeidsrecht. Daarna komt het collectief arbeidsrecht en het socialezekerheidsrecht aan bod. In de module payroll ga je aan de slag met loonfiches en doen we heel wat berekeningen. We ronden af met enkele essentiële IT tools voor loons- en personeelsadministratie.

Het programma is ontworpen door en voor hr-professionals. Naast het theoretisch kader lichten we telkens een praktijkcase toe. Er is eveneens veel ruimte voor het uitwisselen van praktische tips en ervaringen.

Mensen zijn het kostbaarste goed van elke onderneming. Daarom is een goed en professioneel personeelsbeleid van cruciaal belang. Bedrijven en organisaties zijn dan ook continu op zoek naar specialisten in loons- en personeelsadministratie, sociale wetgeving, sociaal- en arbeidsrecht. Na het volgen van deze opleiding kent de sociale wetgeving geen geheimen meer voor jou en heb je een goede kennis van het professioneel kader en de wettelijke context rond payrolling.

  • Professionals in hr of payroll die een bredere kijk willen op de sociaalrechtelijke context waarin ze actief zijn
  • Payroll medewerkers die zich willen verdiepen in sociale wetgeving of willen doorgroeien in de organisatie
  • Payroll managers
  • Professionals die zich richting payroll willen oriënteren
  • Behaal een postgraduaat Sociale wetgeving & payroll.
  • Krijg een diepgaand begrip van arbeidsrecht, privacy, welzijnsbeleid en socialezekerheidsrecht, met de focus op het beheersen van payroll en het toepassen van moderne IT-tools voor efficiënt beheer.
  • Ontwikkelen vaardigheden om complexe HR-processen nauwkeurig en in overeenstemming met de wetgeving te beheren.

Geen voorkennis vereist

De lessen vinden plaats op dinsdag van 18u tot 21u15 en zaterdag van 9u tot 12u15 (niet in schoolvakanties). Klik op de knop 'Bekijk uurrooster' om het volledige uurrooster te zien.

Er is een pauzehoek met frisdrank en koffie ter beschikking op de campus. Je kan op dinsdagavond ook een broodje krijgen (inbegrepen).

De meeste lessen kunnen hybride(zowel online via MS Teams als op campus) gevolgd worden, tenzij anders vermeld in het uurrooster. We rekenen op voldoende aanwezigheid op campus, opdat het lesgebeuren voldoende interactief blijft. We verwachten daarom dat elke cursist minimum de helft van de lessen op campus volgt. Er worden geen lesopnames voorzien.

We verwelkomen je uiteraard graag op een infodag voor meer informatie! (data zie deze link)

Individueel arbeidsrecht

Katty Kerkhofs, Isabel Plets

8 credits

Collectief arbeidsrecht

Jan Vanthournout, Renaat Hoop, Elisabeth Matthys, Ann Vanderschaeghe

5 credits

Socialezekerheidsrecht

Mark Durivet, Filip Van Overmeiren

5 credits

Payroll

Jana Roobroek

5 credits

IT-tools

Thijs Deklerck, Kelly Decroock

5 credits

Waarom kiezen voor een opleiding ‘Postgraduaat sociale wetgeving & payroll’ bij VIVES Continue

Kleine lesgroep

We laten bewust slechts een beperkt aantal cursisten toe. Dit om een goede interactie tussen de docent en de cursisten te garanderen. Het uitwisselen van ervaringen en best practices onderling zorgt voor een grote meerwaarde.

Docenten uit bedrijfsleven

Onze docenten zijn professionals uit het bedrijfsleven die je de bouwstenen aanreiken voor een succesvolle carrière. Ze delen niet alleen hun kennis, maar leren je ook de praktijk van binnenuit kennen. Zo helpen zij bij het verder ontplooien van je vaardigheden en het uitbreiden van je netwerk.

Combineerbaar met voltijds werk

De lessen zijn 's avonds of op zaterdagochtend. Of (deels) online. We maken de combinatie studeren en werk voor jou mogelijk. Ons team staat garant voor een uitstekende service, flexibiliteit en persoonlijke aanpak.

Verdiepend

Via deze opleiding verdiep je je in een specialisatie binnen je vakdomein. Komt tegemoet aan wie als specialist actueel wil blijven of zich nog dieper wil bekwamen.

Meer keuze?
Bezoek Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en webshops, en langere trajecten als postgraduaten. Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden. Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.

Ontdek Continue.be