Skip to content

Postgraduaat human resources management

Leer alles over strategisch HR beleid doorheen de verschillende fases van aantrekken en behouden van medewerkers.

 • Xaverianenstraat 4, Brugge
 • 28 credits
 • 111u

2.650 EUR(Vrij van BTW)


In dit postgraduaat behandelen we het ‘softe’ aspect van hr. We brengen jou de nieuwste trends bij over o.a. people management, personeels- en beloningsbeleid, rekruteren en digitale transformatie in HR.

We starten vanuit een strategisch kader en bieden je handvaten om een aantrekkelijk werkgeversimago op te bouwen, een leerklimaat te ontwikkelen, een performante evaluatie- en rewardingstrategie op te zetten.

Het programma is ontworpen door en voor hr-professionals met een rijke praktijkervaring. Naast het theoretisch kader bieden we ruimte voor het uitwisselen van praktische tips en ervaringen! Je leert immers niet alleen van de docenten maar ook van de andere cursisten.

Het zijn boeiende tijden op vlak van hr! De krapte op de arbeidsmarkt dwingt bedrijven om creatief en flexibel om te springen met talent. Er wordt opnieuw nagedacht over de identiteit van organisaties: wie of wat willen we zijn, zowel voor klanten als voor medewerkers. Het verbinden van mensen aan de organisatie en met elkaar is meer dan ooit een uitdaging en hr speelt hierin een cruciale rol.

Onze maatschappij kent voornamelijk dienstverlenende, klantgeoriënteerde en gespecialiseerde vormen van organisaties. Met andere woorden, organisaties waarbinnen elk individu op zijn manier het verschil maakt. Het is de taak van hr om de juiste mensen aan te trekken en op de meest optimale manier bij te dragen aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen. Ook jij kan fungeren als gids voor jouw organisatie en medewerkers doorheen deze uitdagende tijden begeleiden. Het postgraduaat ‘Human resources management' reikt de nodige tools aan om dit te doen.

 • Professionals die het hr-werkveld willen betreden
 • Hr-medewerkers die hun hr-kennis willen uitbreiden en verdiepen
 • Payroll medewerkers die hun hr-kennis willen uitbreiden en verdiepen
 • Medewerkers uit selectie- of uitzendkantoren / recruiters die hun hr-kennis willen uitbreiden en verdiepen
 • Behaal een postgraduaat Human resources management.
 • Ontwikkel strategisch inzicht en analytische vaardigheden om hr-strategieën te formuleren en data-gedreven besluitvorming te integreren.
 • Verdiep je in het opzetten van een strategisch hr-beleid doorheen de verschillende fases van aantrekken en behouden van medewerkers.
 • Leer e-recruitment, employer branding en competentiemanagement toepassen voor het aantrekken van talent.
 • Leer een effectieve performance management cycli implementeren, beloningsstrategieën ontwikkelen, en digitale transformatie in hr-processen begrijpen en toepassen voor efficiëntie en modernisering.

Geen voorkennis vereist

De lessen vinden plaats op dinsdag van 18u tot 21u15 en zaterdag van 9u tot 12u15 (niet in schoolvakanties). Klik op de knop 'Bekijk uurrooster' om het volledige uurrooster te zien.

Er is een pauzehoek met frisdrank en koffie ter beschikking op de campus. Je kan op dinsdagavond ook een broodje krijgen (inbegrepen).

De meeste lessen kunnen hybride (zowel online via MS Teams als op campus) gevolgd worden, tenzij anders vermeld in het uurrooster. We rekenen op voldoende aanwezigheid op campus, opdat het lesgebeuren voldoende interactief blijft. We verwachten daarom dat elke cursist minimum de helft van de lessen op campus volgt. Er worden geen lesopnames voorzien.

We verwelkomen je uiteraard graag op een infodag voor meer informatie! (data zie deze link)

HR strategy and analytics

Camille Meert, Joost Van Driessche, Kelly Decroock

6 credits

Employer branding and recruitment

Angelique Hoste, Florence Delacave, Lara Vermeulen

7 credits

Learning and development

Mathias Vermeulen

6 credits

Performance management and rewarding

Els Debaere, Jonas Pollet

6 credits

Digital transformation in HR

3 credits

Waarom kiezen voor een opleiding ‘Postgraduaat human resources management’ bij VIVES Continue

Kleine lesgroep

We laten bewust slechts een beperkt aantal cursisten toe. Dit om een goede interactie tussen de docent en de cursisten te garanderen. Het uitwisselen van ervaringen en best practices onderling zorgt voor een grote meerwaarde.

Docenten uit bedrijfsleven

Onze docenten zijn professionals uit het bedrijfsleven die je de bouwstenen aanreiken voor een succesvolle carrière. Ze delen niet alleen hun kennis, maar leren je ook de praktijk van binnenuit kennen. Zo helpen zij bij het verder ontplooien van je vaardigheden en het uitbreiden van je netwerk.

Combineerbaar met voltijds werk

De lessen zijn 's avonds of op zaterdagochtend. Of (deels) online. We maken de combinatie studeren en werk voor jou mogelijk. Ons team staat garant voor een uitstekende service, flexibiliteit en persoonlijke aanpak.

Verdiepend

Via deze opleiding verdiep je je in een specialisatie binnen je vakdomein. Komt tegemoet aan wie als specialist actueel wil blijven of zich nog dieper wil bekwamen.

Meer keuze?
Bezoek Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en webshops, en langere trajecten als postgraduaten. Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden. Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.

Ontdek Continue.be