Skip to content

Postgraduaat wondzorg

Wondzorg vormt een belangrijk onderdeel van de verpleegkundige en medische zorg en dit zowel binnen ziekenhuizen, residentiële settings als thuiszorg. Deze opleiding staat stil bij de pathofysiologie van wonden, beïnvloedende factoren en specifieke wondzorgtechnieken. Dit resulteert in een bijzondere deskundigheid met betrekking tot wondzorg.

  • Wilgenstraat 32, Roeselare
  • 20 credits

1.550 EUR(Vrij van BTW)


  • Bachelor in de verpleegkunde
  • Bachelor in de vroedkunde
  • Bachelor in de podologie
  • Gebrevetteerde of gediplomeerde verpleegkundigen 

Basis voorkennis over wondzorg is vereist.

Binnen deze opleiding wordt ingegaan op een aantal basisprincipes binnen de wondzorg, zoals biologie, pathofysiologie, de link tussen voeding en wondzorg,... Daarnaast komt er ook specifieke wondzorg aan bod (diabetesvoet, oncologische wondzorg, decubitus,...) en worden een aantal verdiepingsmodules aangeboden. Vanuit de opleiding wordt ook aangesloten bij een aantal congressen.

De opleiding sluit zeer nauw aan bij de praktijk. Hiervoor wordt intensief samengewerkt met experten uit het werkveld. De inhoud van het programma wordt jaarlijks geëvalueerd, geactualiseerd en bijgestuurd waar dit nodig blijkt. Hierbij worden ook de bevindingen van de cursisten mee in beschouwing genomen.

Alle docenten zijn artsen, verpleegkundigen, paramedici of mensen met een professionele activiteit binnen de wondzorg. Zij zijn verbonden aan universitaire of algemene ziekenhuizen, expertisecentra of beroepsverenigingen. Als gastspreker hebben al deze professionals een reële ervaring in het verstrekken van onderwijs aan volwassenen.


De congresdagen vormen geen onderdeel van het inschrijvingsgeld! Richtprijs € 300 (onder voorbehoud van wijziging)

Basis wondzorg

5 credits

Specifieke wondzorg

12 credits

Capita selecta 1ste jaar

3 credits

Waarom kiezen voor een opleiding ‘Postgraduaat wondzorg’ bij VIVES Continue

Docenten uit de zorg

Alle docenten zijn artsen, verpleegkundigen of mensen met een professionele activiteit in dit werkveld. Zij zijn verbonden aan zorginstellingen, expertisecentra of beroepsverenigingen. Als gastspreker hebben al deze professionals een reële ervaring in het verstrekken van onderwijs aan volwassenen.

Verdiepend

Via deze opleiding verdiep je je in een specialisatie binnen je vakdomein. Komt tegemoet aan wie als specialist actueel wil blijven of zich nog dieper wil bekwamen.

Het succesverhaal van Liesbeth Clyncke, verpleegkundige

“Het postgraduaat heeft me in mijn kracht geplaatst. ”

Mijn persoonlijke ervaringen werden aangevuld met interessante inhouden tijdens de opleiding. Zo kon ik nadien mijn eigen praktijk starten. De sessies met de experten waren heel interessant. Het was een voorrecht om hieraan deel te nemen.

Lees meer

LiesbethClyncke3.jpg

Meer keuze?
Bezoek Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en webshops, en langere trajecten als postgraduaten. Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden. Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.

Ontdek Continue.be