Skip to content

Referentieverpleegkundige wondzorg

Volledig en up-to-date overzicht van de kennnis op vlak van wondzorg.

  • Wilgenstraat 32, Roeselare
  • credits
  • 48u
  • 45 zitpl.

500 EUR(Vrij van BTW)


Wondheling en verzorgingstechnieken blijven snel veranderen. In deze zesdaagse opleiding leer je hoe de wondzorg evolueert en je doet praktisch toepasbare kennis op voor het werkveld.

Verpleegkundigen zijn de zorgverstrekkers die meestal instaan voor de verzorging van de moeilijke wonden en langdurige genezingsprocessen. Tijdens deze opleiding krijg je een volledig en up-to-date overzicht van de kennnis op vlak van wondzorg. Hierbij zoomen we telkens in op zowel de intra-murale als extra-murale toepassing. Dat kennis meer is dan enkel technische activiteiten verliezen we niet uit het oog. Ook de menselijke problematiek van de zorgvrager en de wettelijke, economische en ethische gevolgen van het wondverzorgingsgebeuren bekijken we.

De opleiding sluit zeer nauw aan bij de praktijk. Hiervoor wordt intensief samengewerkt met experten uit het werkveld. De inhoud van het programma wordt jaarlijks geëvalueerd, geactualiseerd en bijgestuurd waar dit nodig blijkt. Hierbij worden ook de bevindingen van de cursisten mee in beschouwing genomen.

Verpleegkundigen zijn de zorgverstrekkers die meestal instaan voor de verzorging van de moeilijke wonden en langdurige genezingsprocessen. Binnen deze zesdaagse opleiding wordt er gestreefd naar het presenteren van een volledig en up-to-date overzicht van wat er aan kennis bestaat op vlak van wondzorg. Hierbij wordt telkens ingezoomd op zowel de intra-murale als extra-murale toepassing. Dat kennis meer is dan enkel technische activiteiten wordt niet uit het oog verloren. Ook de menselijke problematiek van de zorgvrager en de wettelijke, economische en ethische gevolgen van het wondverzorgingsgebeuren worden van nabij bekeken.

De opleiding sluit zeer nauw aan bij de praktijk. Hiervoor wordt intensief samengewerkt met experten uit het werkveld. De inhoud van het programma wordt jaarlijks geëvalueerd, geactualiseerd en bijgestuurd waar dit nodig blijkt. Hierbij worden ook de bevindingen van de cursisten mee in beschouwing genomen.


De opleiding is gericht op verpleegkundigen die zich verder willen bekwamen in de wondzorg.

De opleiding voldoet aan de vereisten in het kader van de wetgeving inzake de beroepsbekwaamheden en RIZIV. Na het behalen van het getuigschrift kan je je erkenning aanvragen bij het RIZIV onder de rubriek 'professionele dienstverlener'. 

  • Blijf up-to-date op het vlak van wondheling en verzorgingstechnieken.
  • Behaal het getuigschrift van permanente vorming "Rererentieverpleegkundige wondzorg".

Basiskennis wondzorg is nodig.

Referentieverpleegkundige wondzorg - lesdag 1

Referentieverpleegkundige wondzorg - lesdag 2

Referentieverpleegkundige wondzorg - lesdag 3

Referentieverpleegkundige wondzorg - lesdag 4

Referentieverpleegkundige wondzorg - lesdag 5

Referentieverpleegkundige wondzorg - lesdag 6

Waarom kiezen voor een opleiding ‘Referentieverpleegkundige wondzorg’ bij VIVES Continue

Docenten uit de zorg

Alle docenten zijn artsen, verpleegkundigen of mensen met een professionele activiteit in dit werkveld. Zij zijn verbonden aan zorginstellingen, expertisecentra of beroepsverenigingen. Als gastspreker hebben al deze professionals een reële ervaring in het verstrekken van onderwijs aan volwassenen.

Verlof mogelijk

De opleiding is erkend in het kader van Vlaams opleidingsverlof.

Verdiepend

Via deze opleiding verdiep je je in een specialisatie binnen je vakdomein. Komt tegemoet aan wie als specialist actueel wil blijven of zich nog dieper wil bekwamen.

Het succesverhaal van Liesbeth Clyncke, verpleegkundige

“Het postgraduaat heeft me in mijn kracht geplaatst. ”

Mijn persoonlijke ervaringen werden aangevuld met interessante inhouden tijdens de opleiding. Zo kon ik nadien mijn eigen praktijk starten. De sessies met de experten waren heel interessant. Het was een voorrecht om hieraan deel te nemen.

Lees meer

LiesbethClyncke3.jpg

Meer keuze?
Bezoek Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en webshops, en langere trajecten als postgraduaten. Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden. Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.

Ontdek Continue.be