Skip to content

Samenwerken in een medische praktijk

Kennis en inzichten voor huisartsen over de opstart en het beheer van een groepspraktijk voor een optimale zorgverlening.

 • Vuurkruisenlaan 2, Leuven
 • credits
 • 14u
 • 25 zitpl.

980 EUR(Vrij van BTW)


We bezorgen je een heldere visie, een stevige houvast en tips & tricks voor de opstart, het management en de optimalisatie van een (multidiciplinaire) groepspraktijk. Op twee dagen krijg je toepassingsgerichte informatie, zowel op vlak van cijfers of resultaten als mensen. Volgende topics komen aan bod: management en leiderschap, fiscaliteit, personeelskosten en salarissen, aanwerving en verloning van personeel, associatievoorwaarden opstellen, huur of aankoop van panden, beheer van vastgoed, administratie, optimalisatie, .... 

Een passende samenwerkingsvorm, zorgvuldig beheer en een aangename werksfeer dragen immers bij tot een goede en duurzame zorgverlening aan de patiënt én jouw eigen gezondheid.
Ben je arts én werk je in een medische praktijk samen met collega-artsen, multidisciplinaire experten, ondersteunende en/of paramedische medewerkers? Of overweeg je uitbreiding en optimalisatie van jouw praktijk, aanwerving van personeel, associatie met artsen of andere professionals in de gezondheidszorg? Dan is deze masterclass voor jou een must.

 • Is jouw praktijk zoals je dit wenst? Of wringt er iets en ben je klaar voor verandering?
 • Welke opportuniteiten wil je niet missen?
 • Ben je bedrijfseconomisch op een gezonde manier bezig en benut je alle kansen?

Praktijkvoering als één geheel

Systeemdenken wordt in deze tijd steeds belangrijker: werken vanuit het inzicht dat een beslissing op één terrein ook impact heeft op de andere domeinen binnen een organisatie leidt tot een gezonde organisatie!

Goede medische zorgverlening blijft uiteraard je core business maar wellicht ben je ook geïnteresseerd in de mogelijke structuren die bestaan om samen te werken met collega-artsen, andere zorgbeoefenaars, paramedische medewerkers en/of ondersteunende profielen. Belangrijk daarbij is dat de gekozen structuur beantwoordt aan de visie van de personen die zullen samenwerken. Onder meer die topics behandelen we tijdens de masterclass.

De aanpak in deze tweedaagse masterclass is praktijk- en resultaatgericht. We verschaffen informatie die onmiddellijk toepasbaar is en beogen maximaal interactief te werken.

Goed om weten

 • Deze opleiding wordt mede ondersteund door Domus Medica.
  Zie: Samenwerken in een medische praktijk | Domus Medica
 • Deze opleiding is exclusief voorbehouden voor artsen en erkend door het Riziv.
 • Wij beperken het aantal deelnemers om de kwaliteit en interactiviteit van de opleiding te bewaken.
 • Lunch inbegrepen
 • De opleiding vindt plaats in de kantoren van SBB, Vuurkruisenlaan 2, 3000 Leuven.

Sprekers

Jos Billen is zaakvoerder bij Verus Consult, een consultancybedrijf dat naast advies verstrekken voor kmo's en bedrijven in de non-profitsector ook bedrijfseconomische analyses, concretiseren en plannen van projecten, training voor medewerkers en leidinggevenden en coaching en begeleiding voor haar rekening neemt.

Julie Mattheeuws maakt als legal advisor deel uit van het multidisciplinair adviesteam van SBB Accountants & Adviseurs. Julie heeft samen met het adviesteam een ruime ervaring in het begeleiden van (para)medici bij het opzetten van samenwerkingsvormen. Centraal staat hierbij steeds te vertrekken vanuit de doelstellingen en (middel)lange termijnplannen van de (para)medici.

Tom De Schutter maakt als senior consultant accountancy & fiscaliteit deel uit van het SBB kantoor Leuven. Als medisch expert beheert hij een eigen portefeuille aan (para-)medisch cliënteel. Hij is het aanspreekpunt voor startende en gevestigde (para)medici en organisaties die inzetten op (para) medici. Jonge maar ook gevestigde (para)medici kunnen bij hem terecht voor doordacht advies zodat zij hun talenten optimaal kunnen inzetten in hun praktijk.

Patricia Kerfs maakt als legal advisor deel uit van het multidisciplinair adviesteam van SBB Accountants & Adviseurs. Patricia verdiept zich in de verschillende aspecten van de samenwerkingen tussen (para)medici en de juridische en deontologische grenzen van de diverse mogelijkheden.

Erkenning

Riziv: 3 credit points Categorie Economie & Ethiek

Huisartsen

 • Verwerf kennis en inzichten over de opstart en het beheer van een groepspraktijk.
 • Optimaliseer de zorgverlening binnen je groepspraktijk.

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Dag 1: Visie en structuren om de geneeskunde te beoefenen

Jos Billen

Dag 2: Management van de dagdagelijkse praktijk en specifieke topics

Julie Mattheews

Waarom kiezen voor een opleiding ‘Samenwerken in een medische praktijk’ bij VIVES Continue

Kleine lesgroep

We laten bewust slechts een beperkt aantal cursisten toe. Dit om een goede interactie tussen de docent en de cursisten te garanderen. Het uitwisselen van ervaringen en best practices onderling zorgt voor een grote meerwaarde.

Docenten uit bedrijfsleven

Onze docenten zijn professionals uit het bedrijfsleven die je de bouwstenen aanreiken voor een succesvolle carrière. Ze delen niet alleen hun kennis, maar leren je ook de praktijk van binnenuit kennen. Zo helpen zij bij het verder ontplooien van je vaardigheden en het uitbreiden van je netwerk.

Meer dan 35 jaar ervaring

Deze sessie maakt deel uit van een bijscholingsprogramma dat we jaarlijks evenwichtig samen stellen. Topsprekers houden jouw kennis up to date. Opleidingen die 100% raak zijn om je als business professional te laten groeien in je job. En dit al ruim 35 jaar!
Wat ooit begon als CBA, Centrum Bijscholing voor Accountants, groeide uit naar VIVES Kortrijk Business School en maakt nu deel uit van VIVES Continue.

Erkende bijscholing voor artsen

Deze opleiding is exclusief voorbehouden voor artsen en erkend door het Riziv.

Meer keuze?
Bezoek Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en webshops, en langere trajecten als postgraduaten. Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden. Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.

Ontdek Continue.be