Skip to content

XR in de klas

Hoe kan ik door middel van XR technologie het ontoegankelijke, toegankelijk maken?

 • Doorniksesteenweg 145, Kortrijk
 • credits
 • 3u
 • 20 zitpl.

72 EUR(Vrij van BTW)


Inschrijven voor deze navorming gebeurt via Eekhout Academy.

Wil je met je leerlingen een ruimtereis maken, wil je met je eigen ogen zien hoe wolken gevormd worden of wil je een kijkje nemen in het lichaam en het hart zien kloppen?

Dankzij XR technologie kan dat allemaal. Ook voor jouw les kan het gebruik maken van immersieve technologieën een echte meerwaarde betekenen. Denk bijvoorbeeld hoe leerstof over onzichtbare zaken heel abstract kan zijn voor leerlingen. Via (gedeeltelijke) immersie kan je dit visualiseren.

Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden en het XR- gamma wordt steeds groter. Tijdens deze navorming kom je in aanraking met verschillende vormen van XR en immersie. Je leert hoe deze technologie kan ingezet worden bij (jonge) kinderen. Waar zijn kansen om deze technologie binnen te brengen in jouw klaspraktijk en welke valkuilen leren we uit onderzoek. We sluiten af met een beleving zodat de deelnemers ook de immersie kunnen ervaren en enkele mogelijkheden kunnen verkennen.

Je leert verschillende XR technologie kennen en beleven. Je leert de toestellen bedienen en wat noodzakelijk is voor een geslaagde beleving met je leerlingen. 

Deze navorming wordt gegeven door specialisten XR van de hogeschool VIVES. Pieter Schutijser en Stéphanie Vanneste zijn onderwijstechnologen, EdTech-adopters digi-freaks en XR-contact voor VIVES. Tevens zijn zij ook onderzoeker aan de XR Academy. Joke Lippens is onderzoeker Educational Technology en coördinator van de XR-academy.

 • Alle leerkrachten secundair onderwijs
 • Leerkrachten buitengewoon onderwijs
 • OKAN
 • Docenten volwassenenonderwijs en hoger onderwijs
 • Leer de verschillende XR technologieën kennen.
 • Ontdek hoe de XR technologie didactisch ingezet kan worden in de klas.
 • Bedien de specifieke XR-toestellen.


Geen voorkennis vereist.

Waarom kiezen voor een opleiding ‘XR in de klas’ bij VIVES Continue

Kleine lesgroep

We laten bewust slechts een beperkt aantal cursisten toe. Dit om een goede interactie tussen de docent en de cursisten te garanderen. Het uitwisselen van ervaringen en best practices onderling zorgt voor een grote meerwaarde.

Eekhout Academy

Uniek samenwerkingsverband voor opleiding, vorming en training geënt op de behoeften van scholen. Partnerschap tussen KU Leuven Campus Kulak Kortrijk en hogeschool VIVES.

Hands-on

Deze opleiding is nog meer praktijk gericht. Je oefent de competenties tijdens de sessies. Je gaat dus actief aan de slag.

Verdiepend

Via deze opleiding verdiep je je in een specialisatie binnen je vakdomein. Komt tegemoet aan wie als specialist actueel wil blijven of zich nog dieper wil bekwamen.

Meer keuze?
Bezoek Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en webshops, en langere trajecten als postgraduaten. Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden. Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.

Ontdek Continue.be