Skip to content

Zorgleraar

633 EUR
(Vrij van BTW)

Toespitsen op specifieke kennis van zorgvragen en manieren om hierop in te spelen en te anticiperen.


In het postgraduaat zorgleraar wordt vooral toegespitst op specifieke kennis van zorgvragen en manieren om hierop in te spelen en te anticiperen.

Het gaat over handelingsgericht werken, handelingsgerichte diagnostiek en het kind met zorgvragen in diverse perspectieven: cognitieve onderwijsnoden (lezen, wiskunde, spelling), psychomotorische onderwijsnoden, sociaal-affectief-dynamische onderwijsnoden en gedrags- en werkhoudingsmoeilijkheden.

De opleiding wordt ingericht als onderdeel van de banaba zorgverbreding en remediërend leren. De opleiding loopt gedurende één academiejaar.  Als je de smaak te pakken krijgt en toch de volledige bachelor-na-bacheloropleiding wil volgen, worden alle reeds gevolgde opleidingsonderdelen van het postgraduaat vrijgesteld.

Alle vakken kan je ook afzonderlijk volgen. Ze worden afgesloten met een creditbewijs als de bijhorende praktijkopdracht met voldoende resultaat werd afgerond. De opleiding leidt tot het getuigschrift postgraduaat zorgleraar. 

Meer info en inschrijven via deze link

  • Lesgevers basisonderwijs
  • Lesgevers secundair onderwijs
  • Leer planmatig leerlingen met specifieke onderwijsnoden begeleiden.
  • Leer het onderwijsaanbod, de leerlijnen en inhouden uit diverse leerdomeinen vertalen naar de specifieke onderwijsnoden van de leerlingen.
  • Behaal het postgraduaat zorgleraar.

Een vooropleiding tot leraar is nodig om als zorgleraar tewerkgesteld kunnen worden maar met een ander onderwijsgerelateerd beroep zoals logopedist kan dit een boeiende verdieping zijn.

Waarom kiezen voor een opleiding ‘Zorgleraar’ bij VIVES Continue

Kleine lesgroep

We laten bewust slechts een beperkt aantal cursisten toe. Dit om een goede interactie tussen de docent en de cursisten te garanderen. Het uitwisselen van ervaringen en best practices onderling zorgt voor een grote meerwaarde.

Kruisbestuiving

Expertise uit verschillende werkvelden wordt gecombineerd.

Combineerbaar met voltijds werk

De lessen zijn 's avonds of op zaterdagochtend. Of (deels) online. We maken de combinatie studeren en werk voor jou mogelijk. Ons team staat garant voor een uitstekende service, flexibiliteit en persoonlijke aanpak.

Verdiepend

Via deze opleiding verdiep je je in een specialisatie binnen je vakdomein. Komt tegemoet aan wie als specialist actueel wil blijven of zich nog dieper wil bekwamen.

Meer keuze?
Bezoek Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en webshops, en langere trajecten als postgraduaten. Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden. Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.

Ontdek Continue.be