Skip to content

Zonthermische installaties voor sanitair warm water (RESCert opfrissingscursus)

160 EUR
(Vrij van BTW)
Dienstverlener voor de KMO-portefeuille

Verplichte hernieuwbare-energieopleiding met examen voor erkende technici die na 7 jaar hun certificaat willen verlengen.

Inschrijven voor deze opleiding is niet meer mogelijk.


Verplichte hernieuwbare-energieopleiding met examen voor erkende technici die na 7 jaar hun certificaat willen verlengen. 

Verplichte hernieuwbare-energieopleiding met aansluitend examen voor erkende technici die na 7 jaar hun certificaat willen verlengen. Deze bijscholing informeert je over de recente ontwikkelingen en kan maximaal 2 jaar voor de vervaldatum van je bekwaamheidsattest gevolgd worden. 

Na inschrijving ontvang je een zelfstudiecursus met een update van de wetgeving en voorbeelden om werken correct uit te voeren.  Deze cursus bevat 50 à 200 vragen met antwoorden. Elk antwoord wordt gevolgd door een meer gedetailleerde uitleg. Je dient deze syllabus op voorhand in te studeren en tijdig je vragen door te geven aan de docent. De wijze waarop vragen gesteld kunnen worden, wordt doorgegeven na de inschrijving. Tijdens het verplichte bijscholingsmoment van minstens 3 uur behandelen we de op voorhand gestelde vragen. 

Na de bijscholing en voor de vervaldatum van de geldigheid van jouw certificaat, leg je een examen af in onze erkende exameninstelling. Dit examen bestaat uit 15 meerkeuzevragen. Elke vraag komt uit de syllabus. Na slagen op dit examen krijg je een getuigschrift, daarmee kan je zelf een verlenging van jouw certificaat aanvragen. Om te slagen dien je 60% te behalen. Er is geen giscorrectie. 

Opgelet: de vervaldatum van het oorspronkelijke attest mag niet overschreven worden alvorens de bijscholing te volgen, ook de aanvang ter verlening van het certificaat moet ingediend worden bij RESCert voor de vervaldatum. Indien je te laat hernieuwd dien je de volledige opleiding opnieuw te volgen. 

Heb je nog geen erkenning? Hier vind je de opleiding om die te bekomen.

Meer informatie over de verlengingsprocedure vind je hier.

Technici die in het bezit zijn van een RESCert-erkenning voor zonthermische installaties voor sanitair warm water.  

Ontvang een getuigschrift waarmee je zelf een verlenging van jouw certificaat kan aanvragen.

Je hebt een RESCert-erkenning voor zonthermische installaties voor sanitair warm water. 

Lesdag 1

Waarom kiezen voor een opleiding ‘Zonthermische installaties voor sanitair warm water (RESCert opfrissingscursus)’ bij VIVES Continue

Erkende bijscholing HVAC

Deze opleiding is bedoeld om een certificaat te behalen of vernieuwen.

Meerdere lessenreeksen per jaar

Voor deze opleiding hebben we meerdere lessenreeksen per jaar. Hou dus zeker de updates in de gaten.

Meer keuze?
Bezoek Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en webshops, en langere trajecten als postgraduaten. Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden. Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.

Ontdek Continue.be