Skip to content

Orofaciale myofunctionele therapie: de basis

Workshop logopedie om de basisvaardigheden van OMFT therapie te leren.

  • Xaverianenstraat 10, Brugge
  • credits
  • 14u
  • 20 zitpl.

500 EUR(Vrij van BTW)


Tijdens deze opleiding hebben we aandacht voor onderzoek zoals het bepalen van de tandenstand, meetresultaten, het in kaart brengen van spieronevenwicht en alle afwijkende mondgewoonten. Op basis van deze gegevens leer je dan een kwalitatief behandelplan opstellen dat individueel gericht is om een zo goed mogelijke behandeling op te zetten. Na deze opleiding zal je met concrete tools aan de slag kunnen! 

We besteden ook aandacht aan preventie, waarbij we bij jonge kinderen problemen op latere leeftijd kunnen voorkomen. Denk maar aan een lang orthodontie traject, kaakpijn, moeilijk stoppen met  fopspeenzuigen of nagelbijten etc. Daarnaast wordt het spieronevenwicht van de aangezichtsspieren geoptimaliseerd, hierdoor krijgen we zicht op optimale krachten die inwerken op de structuren (de tanden, kaken,... ). Een orthodontisch traject wordt op die manier ideaal ondersteund, verkort of mogelijks zelfs voorkomen. Natuurlijk is het belangrijk om hierbij rekening te houden met een individuele aanpak want geen enkele patiënt is identiek! 

Karen Rubbrecht is gespecialiseerd OMFT-therapeut met meer dan 10 jaar ervaring. Naast het volgen van veel verschillende binnen- en buitenlandse opleidingen blijft zij zich steeds bijscholen om zo kwalitatieve behandelingen op te zetten voor patiënten.  Daarnaast is het een passie om haar kennis en praktijkervaring door te geven aan andere professionals om zo de kwaliteit van behandelen verder te verhogen.

Logopedisten


Studenten logopedie


Paramedici met interesse in OMFT

  • Opstellen van een kwalitatief behandelplan.
  • In kaart brengen van spieronevenwicht en afwijkende mondgewoonten.
  • Afnemen van een onderzoek.
  • Preventief handelen.

Geen voorkennis vereist. Je vakkennis en ervaring als logopedist volstaan.

Dag 1 Orofaciale myofunctionele therapie

Karen Rubbrecht

Dag 2 Orofaciale myofunctionele therapie

Karen Rubbrecht

Waarom kiezen voor een opleiding ‘Orofaciale myofunctionele therapie: de basis’ bij VIVES Continue

Kleine lesgroep

We laten bewust slechts een beperkt aantal cursisten toe. Dit om een goede interactie tussen de docent en de cursisten te garanderen. Het uitwisselen van ervaringen en best practices onderling zorgt voor een grote meerwaarde.

Kruisbestuiving

Expertise uit verschillende werkvelden wordt gecombineerd.

Verdiepend

Via deze opleiding verdiep je je in een specialisatie binnen je vakdomein. Komt tegemoet aan wie als specialist actueel wil blijven of zich nog dieper wil bekwamen.

Meer keuze?
Bezoek Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en webshops, en langere trajecten als postgraduaten. Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden. Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.

Ontdek Continue.be