Skip to content

Postgraduaat AI translator

2.850 EUR
(Vrij van BTW)
Dienstverlener voor de KMO-portefeuille

Word AI-vertaler en leer een (bedrijfs-) nood vertalen in AI-termen.


In deze opleiding leer je bruggen slaan en verbinding maken tussen bedrijfsbehoeftes en potentiële AI oplossingen zonder de ethische, juridische en menselijke factoren uit het oog te verliezen. Deze opleiding heeft niet als doel technische experts af te leveren, maar wel om mensen een brede algemene kennis bij te brengen die noodzakelijk is om bruggen te kunnen leggen tussen verschillende stakeholders. Het resultaat is een T-shaped profiel die over de silo’s heen kan adviseren en vanuit een helikopterview opdrachten kan managen en bijsturen.

Er worden geen examens georganiseerd voor deze opleiding. Het volledige postgraduaat wordt geëvalueerd op basis van het uitschrijven van een AI use case waarbij externe coaching wordt voorzien door AI-professionals.

Op het einde van de opleiding kan je als ‘AI-vertaler’ de brug slaan tussen de verschillende stakeholders die betrokken zijn bij een AI-project en kan je een bedrijfsnood ‘vertalen’ naar AI-programmeurs.

Na het volgen van het Postgraduaat AI translator:

 • heb je een beeld van de meest gebruikte AI systemen,
 • ben je op de hoogte van het juridisch en ethisch kader met betrekking tot AI,
 • ben je in staat de haalbaarheid en rentabiliteit van een AI oplossing te analyseren rekening houdend met het humane aspect van de AI-oplossing,
 • ben je in staat een use case te vertalen in AI termen.

Een aantal lessen gaan door samen met de cursisten Digital Business Analyst.

Praktische informatie

De lessen vinden plaats op dinsdag van 18u tot 21u15 en zaterdag van 9u tot 12u15 (niet in schoolvakanties). In april verschijnt het lesrooster voor volgend academiejaar.

De meeste lessen kunnen hybride (zowel online via MS Teams als op campus) gevolgd worden. Er worden geen lesopnames voorzien.

Dit postgraduaat richt zich tot mensen die reeds in het werkveld staan:

 • Bachelors of masters (handelswetenschappen, logistiek management, marketing, human resources management, ingenieurs, enz.) met een sterke interesse in nieuwe technologieën en hoe deze kunnen leiden tot optimalisatie van bedrijfsprocessen
 • Professionals die hun bedrijf/organisatie willen begeleiden in de digitale transformatie
 • Behaal een postgraduaat AI translator.
 • Doe kennis op over vooraanstaande AI-systemen.
 • Krijg inzicht in het juridisch en ethisch kader rondom AI.
 • Leer de haalbaarheid en winstgevendheid van een AI-oplossing te analyseren met aandacht voor menselijke aspecten.
 • Zet een use case om naar AI-termen.

Geen specifieke voorkennis vereist

AI in business

6 credits

Deep Dive in data and AI

8 credits

Architecture - Design - Building

3 credits

Project management

3 credits

The human factor

4 credits

AI exploration

3 credits

Building an ethical AI use case

3 credits

Waarom kiezen voor een opleiding ‘Postgraduaat AI translator’ bij VIVES Continue

Kleine lesgroep

We laten bewust slechts een beperkt aantal cursisten toe. Dit om een goede interactie tussen de docent en de cursisten te garanderen. Het uitwisselen van ervaringen en best practices onderling zorgt voor een grote meerwaarde.

Docenten uit bedrijfsleven

Onze docenten zijn professionals uit het bedrijfsleven die je de bouwstenen aanreiken voor een succesvolle carrière. Ze delen niet alleen hun kennis, maar leren je ook de praktijk van binnenuit kennen. Zo helpen zij bij het verder ontplooien van je vaardigheden en het uitbreiden van je netwerk.

Breed doelpubliek

Deze opleiding is erg toegankelijk. Vergt geen specifieke voorkennis van de materie. Mix van deelnemers met uit diverse disciplines zorgt voor andere en boeiende perspectieven.

Combineerbaar met voltijds werk

De lessen zijn 's avonds of op zaterdagochtend. Of (deels) online. We maken de combinatie studeren en werk voor jou mogelijk. Ons team staat garant voor een uitstekende service, flexibiliteit en persoonlijke aanpak.

Meer keuze?
Bezoek Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en webshops, en langere trajecten als postgraduaten. Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden. Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.

Ontdek Continue.be