Smaaktesten
Leer welke smaaktesten er zijn en hoe ze werken als sleutel tot voedselvernieuwing
In deze sessie leren we je graag welke smaaktesten er zijn, hoe dergelijke testen in z’n werk gaan, waar dient rekening mee gehouden te worden en wanneer ga je welke test doen en waarom? We combineren theorie met praktijk dus zet jullie zintuigen maar op scherp!
Een opleiding in smaaktesten geeft inzicht binnen de voedingsindustrie en hoe deze zicht aanpassen aan de consumenten. Het biedt de kans om uit te groeien tot een gerespecteerde smaakexpert, waar vaardigheden in smaakanalyse en -beoordeling van onschatbare waarde zijn productontwikkeling, kwaliteitscontrole en het volgen van consumententrends. Door het inzicht in smaaktestmethoden, sensorische evaluaties en wetenschappelijke benaderingen van smaak, krijg je inzicht binnen de branche.
Deze dag gaat door in het Food Innovation Park, Oostnieuwkerksesteenweg 113, 8800 Roeselare.
In het FoodLab staat productontwikkeling en productoptimalisatie centraal. Een essentiële stap hierbij is het beoordelen van de sensorische eigenschappen. We beschikken over smaakhokjes waar we op een wetenschappelijke manier de testen kunnen uitvoeren.
- Productontwikkelaars
- Dieetkundigen
- Chefs
- Professionals in voedingsindustrie
- Leerkrachten en docenten
- Zorgprofessionals
- Alle geïnteresseerden
Verdiep je in de mogelijkheden van smaak, consistentie, aroma’s en alle testen om een product uniek te maken.
Geen voorkennis vereist
Sessie 3
Barbara Plovie
Waarom kiezen voor een opleiding ‘Smaaktesten’ bij VIVES Continue
Locatie
Deze opleiding volg je (deels) op een bijzondere locatie die aan het werkveld gelinkt is.
Hands-on
Deze opleiding is nog meer praktijk gericht. Je oefent de competenties tijdens de sessies. Je gaat dus actief aan de slag.