Skip to content

STEM: Vanwaar haal je de mosterd?

Je lessen stemmiger maken en daarmee twee vliegen in één klap: vakoverschrijdend werken en tijdswinst en enthousiasme boeken.

  • Doorniksesteenweg 145, Kortrijk
  • credits
  • 3u
  • 24 zitpl.

72 EUR(Vrij van BTW)


Inschrijven voor deze navorming gebeurt via Eekhout Academy.

Een STEM-les: Tijdrovend? Moeilijk? Veel materiaal? Te weinig voeling met het onderwerp? Een beetje bang zelfs?

In deze vorming tonen we dat je al heel wat doet! De ingrediënten en nieuwe invalshoeken om je lessen STEMmiger te maken vind je in deze vorming.

De leerplannen, de handleiding, actualiteit, een les wiskunde, een boek, iets wat een leerling meebrengt, geschiedenis, de leerlingen die een zelf gekozen probleem mogen kiezen, onderzoeken en een oplossing realiseren: Zeker! En nog meer zelfs.

De vorming gaat over veel invalshoeken om aan een les te beginnen met veel voorbeelden uit de praktijk en ideetjes om de volgende dag te integreren in je les zelf. We verzamelden honderden door ons ontworpen en geteste ‘kant-en-klare’ lessen en delen die met jullie.

Bemerking:. Deze navorming kan gevolgd worden in combinatie met de navorming 'Wetenschap en techniek uitgeplozen' voor een dagvullend programma.

Deze navorming wordt gegeven door Geert Neyrynck, onderzoeker en docent aan de hogeschool VIVES voor de vakken STEM, natuur en techniek en WERO. Voorheen werkte hij 17 jaar in het basisonderwijs en een paar jaar in een testmachine-bedrijf.

  • Leerkrachten lager onderwijs (1e, 2e en 3e graad)
  • Leerkrachten Buitengewoon Onderwijs
  • Maak de lessen stemmiger en sla daarmee twee vliegen in één klap: vakoverschrijdend werken en tijdswinst en enthousiasme boeken.
  • Zie STEM in de kleinste dingen om je heen en ga met je leerlingen op onderzoek.

Geen voorkennis vereist.

Waarom kiezen voor een opleiding ‘STEM: Vanwaar haal je de mosterd?’ bij VIVES Continue

Kruisbestuiving

Expertise uit verschillende werkvelden wordt gecombineerd.

Eekhout Academy

Uniek samenwerkingsverband voor opleiding, vorming en training geënt op de behoeften van scholen. Partnerschap tussen KU Leuven Campus Kulak Kortrijk en hogeschool VIVES.

Hands-on

Deze opleiding is nog meer praktijk gericht. Je oefent de competenties tijdens de sessies. Je gaat dus actief aan de slag.

Verdiepend

Via deze opleiding verdiep je je in een specialisatie binnen je vakdomein. Komt tegemoet aan wie als specialist actueel wil blijven of zich nog dieper wil bekwamen.

Meer keuze?
Bezoek Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en webshops, en langere trajecten als postgraduaten. Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden. Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.

Ontdek Continue.be