Skip to content

Basis gipsen voor verpleegkundigen

Basisprincipes gips- en immobilisatietechnieken en bijhorende materiaalkennis. Accommodatie gipskamer en wettelijk kader voor de uitvoering.

  • Doorniksesteenweg 145, Kortrijk
  • 21u

390 EUR(Vrij van BTW)


In deze driedaagse vorming krijg je de basisprincipes mee van gips- en immobilisatietechnieken en de bijhorende materiaalkennis. We staan ook stil bij de accommodatie van een gipskamer en welke het wettelijk kader is betreffende de uitvoering.

We gaan aan de slag door middel van casuïstiek, praktijk en verschillende gespecialiseerde workshops. Deze basis kan later aangevuld worden met een verdiepingsmodule van 4 dagen.


 

Verpleegkundigen op een spoedopname, poli orthopedie, operatiekwartier, …..

  • Leer hands-on de basis van gipsen en immobilisatietechnieken om de kennis van het gipsen onmiddellijk toe te passen in je praktijk.
  • Ontvang een attest van deelname met het aantal gevolgde vormingsuren.

Geen specifieke voorkennis vereist.

Kinderorthopedie (inclusief anatomie)

Frank Plasschaert

Inleiding - Materialenkennis, accommodatie gipskamer, wetgeving, nomenclatuur

Filip Deceur

Anatomie & traumatologie van de bovenste ledematen

Jeroen Vanhaecke

Anatomie & traumatologie van de onderste ledematen

Joeri Barth

Basisprincipes van gips- en immobilisatietechnieken - deel 1

Karl Vanwynsberghe, Herwig Loyens

Basisprincipes van gips- en immobilisatietechnieken - deel 2

Herwig Loyens

Kinesiologie: correct gebruik krukken, draagdoek,….

Marieke Maebe

Bryant tractie

Vincent Van Vossel

Basisprincipes van gips- en immobilisatietechnieken - deel 4

Filip Deceur

Casus

Filip Deceur

Waarom kiezen voor een opleiding ‘Basis gipsen voor verpleegkundigen’ bij VIVES Continue

Kleine lesgroep

We laten bewust slechts een beperkt aantal cursisten toe. Dit om een goede interactie tussen de docent en de cursisten te garanderen. Het uitwisselen van ervaringen en best practices onderling zorgt voor een grote meerwaarde.

Docenten uit de zorg

Alle docenten zijn artsen, verpleegkundigen of mensen met een professionele activiteit in dit werkveld. Zij zijn verbonden aan zorginstellingen, expertisecentra of beroepsverenigingen. Als gastspreker hebben al deze professionals een reële ervaring in het verstrekken van onderwijs aan volwassenen.

Hands-on

Deze opleiding is nog meer praktijk gericht. Je oefent de competenties tijdens de sessies. Je gaat dus actief aan de slag.

Het succesverhaal van Liesbeth Clyncke, verpleegkundige

“Het postgraduaat heeft me in mijn kracht geplaatst. ”

Mijn persoonlijke ervaringen werden aangevuld met interessante inhouden tijdens de opleiding. Zo kon ik nadien mijn eigen praktijk starten. De sessies met de experten waren heel interessant. Het was een voorrecht om hieraan deel te nemen.

Lees meer

LiesbethClyncke3.jpg

Meer keuze?
Bezoek Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en webshops, en langere trajecten als postgraduaten. Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden. Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.

Ontdek Continue.be